Укрсоцбанк втратив будівлю "Пузатої хати"

П'ятниця, 3 грудня 2010, 09:23

Укрсоцбанк втратив ще один заставу за кредитом, виданим мережі ресторанів "Пузата хата".

Господарський суд Києва 26 листопада визнав недійсним іпотечний договір, укладений між Укрсоцбанком і ТОВ "Харків" у серпні 2007 року, пише газета "Комерсант-Україна".

При цьому суд вивів з реєстру заставного майна будівлю загальною площею 1,01 тис. кв. м по вул. Басейній, 1/2а.

У рішенні №11/286 повідомляється, що цю будівлю "Харків" надав у заставу банку, виступивши поручителем за кредитом, виданим компанії "Пузата хата".

Реклама:

При винесенні рішення суд спирався на рішення Госпсуду Києва від 9 лютого 2010 року, який встановив, що у 2003 році відбулося незаконне збільшення площі будівлі на 108,9 кв. м, тому на момент підписання договору не існувало будівлі площею 1,01 тис. кв. м.

Зараз щодо багатьох об'єктів, які перебувають у заставі Укрсоцбанку, у судах йдуть аналогічні справи, повідомило джерело, близьке до Укрсоцбанку.

"Навіть є рішення Вищого госпсуду, яким вимоги Укрсоцбанку до "Пузатої хати" вважаються погашеними", - розповів співрозмовник видання, зазначивши, що банк не зміг подати заявку на участь у санації підприємства у встановлені терміни.

Отримати коментарі в "Пузатій хаті" не вдалося, а Укрсоцбанк пообіцяв відповісти на запит видання в п'ятницю.

Як повідомлялося, у червні 2010 року голова правління Укрсоцбанку Борис Тимонькін заявляв, що з початку процедури банкрутства мережі ресторанів "Пузата хата" її власник без узгодження з кредитором перевів операційний бізнес на нову юрособу.

При цьому були незаконно продані три з восьми об'єктів нерухомості, які служили заставами за кредитами на суму 70 млн. доларів.

Тимонькін зазначав, що "Пузата хата" використовує банкрутство як тиск на кредиторів при переговорах з ними або хоче піти від погашення боргу.

Водночас, джерела в "Пузатій хаті" стверджували, що компанія неодноразово зверталася до банку з вимогою реструктуризувати борг, але отримувала відмову.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: