Легалізацію самозабудов продовжать до 2013 року

П'ятниця, 3 грудня 2010, 09:00

Міністерство регіонального розвитку і будівництва планує продовжити легалізацію приватних житлових будинків садибного типу, споруджених без дозволу на виконання будівельних робіт, до 1 січня 2013 року.

Про це у четвер заявив в.о. першого заступника міністра регіонального розвитку і будівництва Анатолій Беркута, повідомляє агентство "УНІАН".

За його словами, така норма міститься у законопроекті "Про регулювання містобудівної діяльності".

"Термін прийняття в експлуатацію самовільно побудованих житлових будинків, які споруджені до 1 січня 2010 року, за спрощеною схемою продовжити до 2013 року", - сказав Беркута.

Реклама:

Представник Мінрегіонбуду додав, що ця норма доповнена можливістю узаконити об'єкти першої і другої категорії складності, які будуть побудовані у ці самі терміни.

Як повідомлялося, раніше заступник міністра регіонального розвитку і будівництва Дмитро Ісаєнко заявляв, що Мінрегіонбуд має намір до 2012 року продовжити легалізацію самовільно побудованих об'єктів, включивши до їх переліку об'єкти соцкультпобуту і багатоквартирні житлові будинки до 5 поверхів.

Кабінет міністрів постановою № 1035 від 9 вересня 2009 року затвердив тимчасовий порядок прийняття в експлуатацію приватних житлових будинків садибного типу, споруджених без дозволу на виконання будівельних робіт, який діє до 1 січня 2011 року.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!