Янукович погодив контроль за нехарчовою продукцією

Середа, 29 грудня 2010, 11:59

Президент Віктор Янукович підписав закон про ринковий нагляд та контроль нехарчової продукції.

Закон запроваджує в Україні ринковий нагляд та встановлення правових та організаційних засад його виконання, повідомляє прес-служба президента.

Ринковий нагляд замінить існуючу систему державного нагляду за дотриманням стандартів, норм і правил.

Законом передбачається введення європейської системи контролю продукції - відповідає вимогам СОТ, при її ввезенні на митну територію країни.

Реклама:

Дія закону не поширюється на відносини, пов'язані із здійсненням нагляду і контролю над харчовими продуктами, харчовими добавками та ароматизаторами, дієтичними добавками, продукцією тваринного походження, кормами, живими рослинами і тваринами.

Також дія закону не поширюється на контроль за спиртом, алкогольними напоями та тютюновими виробами, лікарськими засобами, ветеринарними препаратами, спеціальними матеріалами, що розщеплюються, виробами військового призначення та об'єктами містобудування.

Окрім того, Янукович підписав закон, що стосується посилення вимог до виробництва, обороту і переліку продуктів дитячого харчування.

Закон представляє нову технологію, яка диференційована за основними видами продуктів дитячого харчування відповідно до їх призначення та складом, підвищені вимоги щодо безпеки та якості продуктів дитячого харчування.

Зокрема, ці вимоги поширюються на питну бутильовану воду, яка призначена для приготування дитячих сумішей.

До закону внесено уточнення, що стосуються вимог до сировини, з якого готуються продукти для дитячого харчування.

У документі також уточнюються положення закону, що стосуються неможливості використання у виробництві дитячого харчування сировини, отриманої з ГМО-організмів, конкретизовано вимоги щодо заборони сировини, яка не відповідає державним санітарним нормам.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!