"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Дніпропетровський канал Ахметова залишиться міським?

Вівторок, 28 грудня 2010, 20:36

Муніципальний 34-й телеканал у Дніпропетровську залишається міським.

Про це заявив міський голова Іван Куліченко, повідомляє "Радіо Свобода".

"Ми свою частку не продавали і продавати не збираємося. Колектив 34-го каналу може бути впевнений, що фінансування міської студії телебачення не зменшиться. Студія буде, як і раніше, висвітлювати діяльність міської влади та події, які відбуваються в Дніпропетровську", - сказав Куліченко.

Нещодавно одна з приватних компаній, яку пов'язують з Рінатом Ахметовим, купила частину акцій міського 34-го телеканалу Дніпропетровська.

Реклама:

За словами міського голови, до цього ці акції належали фінансовій групі іншого нардепа.

"На якості роботи міського телебачення зміна акціонера не позначиться", - заявив Куліченко.

У середині грудня Антимонопольний комітет дозволив компанії TRK Media Holding Ltd., яку пов'язують з Рінатом Ахметовим, купити акції муніципальної телекомпанії Дніпропетровська.

Таким чином, приватна компанія отримала дозвіл на придбання акцій телеканалу, що, як мовиться в розпорядженні АМКУ, "забезпечує покупцеві перевищення 50% голосів у вищому органі управління емітента".

За останніми даними, 32% акцій "Телевізійної служби Дніпропетровська" (34-ий канал) перебуває в комунальній власності Дніпропетровська, решта - належить приватним акціонерам.

34-й телеканал - перший муніципальний телеканал в Україні. Два роки тому працівники телеканалу оголошували голодування, бо очікували рейдерського захоплення свого ЗМІ з боку однієї з офшорних компаній.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!