"Газпрому" потрібно більше труб. Ахметов заробить?

Вівторок, 28 грудня 2010, 17:23

"Газпром" очікує в 2011-2013 роках подвоєння закупівель труб великого діаметру.

Повідомив заступник голови правління "Газпрому" Валерій Голубєв, передає "Інтерфакс" .

Він нагадав, що зазвичай "Газпром" закуповував близько 1 млн. тонн труб великого діаметра - ТВД, а в 2011, 2012 і 2013 роках планується закуповувати до 2 млн. тонн таких труб.

Це більше, ніж сумарна потужність російських трубних заводів на даний момент.

Реклама:

Голубєв також нагадав, що нещодавно глава правління "Газпрому" Олексій Міллер провів нараду з російськими трубними компаніями з питання постачання продукції для "Газпрому".

Заступник голови також відзначив складну логістику на сході Росії, і зокрема в Якутії, що додатково ускладнює роботу.

У 2009 році централізовані поставки трубної продукції "Газпрому" склали 884 тис. тонн, з них труб великого діаметру - 844 тис. тонн.

План на 2010 рік - 1,325 млн. тонн і 1,277 млн. тонн відповідно. До 1 лютого 2011 року "Газпром" повинен визначити потребу в трубах на трирічну перспективу.

Директор Фонду розвитку трубної промисловості Олександр Дейнеко заявив, що російські потужності з випуску ТВД в даний час складають близько 5 млн. тонн, включаючи понад 3 млн. тонн одношовних труб діаметром до 4420 мм.

Випуск даної продукції здійснюють Челябінський трубопрокатний, Виксунський металургійний, Волзький трубний і Іжорський трубний заводи.

Відзначимо, що основним виробником ТВД і експортером цих труб в Росію, в Україні є ХТЗ, що входить в СКМ  Ріната Ахметова.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!