"Чорноморнафтогаз" набралося кредитів на 600 мільйонів

Вівторок, 28 грудня 2010, 15:41

Державне акціонерне товариство "Чорноморнафтогаз" залучило кредитні лінії на 600 млн. гривень ВТБ Банку і на 190 млн. гривень у Укргазбанку.

Про це повідомляє компанія, передає УНІАН.

"Чорноморнафтогаз" відкрив кредитну лінію у ВТБ Банку у розмірі 600 млн. гривень. Кошти призначені для освоєння першої черги Одеського родовища. Вирішено також питання про кредит Укргазбанку в сумі 190 млн. гривень, які підуть на дооблаштування існуючого з 1990 року Архангельського газового промислу в північно-західній частині українського сектору Чорного моря", - зазначено в повідомленні.

За словами глави компанії Валерія Ясюка, залучені кошти призначені для освоєння нових родовищ, а також оновлення основних виробничих фондів, закупівлю обладнання та трубної продукції.

Реклама:

У повідомленні наголошується, що майже 400 млн. гривень компанія вже витратила на придбання сучасної баржі-трубоукладача зарубіжного виробництва, яка дозволить позбутися від застарілого способу комплектації на березі батогів підводних газопроводів, трудомісткого і небезпечного процесу їх виведення на понтонах в море і укладання на дно за допомогою водолазів.

Баржа-трубоукладач автоматизує цей процес, значно підвищить продуктивність праці і безпеку робіт.

У 2011 році компанія зв`яже 87 км підводним трубопроводом Одеське родовище з існуючою газотранспортною інфраструктурою Голіцинського промислу.

Звідти вуглеводнева сировина піде двома гілками газопроводів на берег.

Для цих цілей компанія закупила 14 тис. тонн безшовних труб діаметром 426 мм в ізоляційному виготовленні.

Перший газ з нового промислу буде отриманий на початку 2012 року.

З повним облаштуванням Одеського і Безіменного родовищ, видобуток компанією природного палива збільшиться на 1 млрд. куб. м на рік.

Також компанія відзначає, що "Нафтогаз" знайшла можливість укладення довгострокового контракту на купівлю у підприємства газу морського видобутку в розмірі 8 млрд. куб. м.

"Чорноморнафтогаз" входить до складу НАК і спеціалізується на розвідці і видобутку нафти і газу в акваторії Чорного і Азовського морів.

На балансі "Чорноморнафтогаз" знаходиться 17 родовищ, з яких 11 газових, 4 газоконденсатних і 2 нафтові.

Сумарні запаси всіх родовищ становлять: природного газу - 58,56 млрд. куб. м, газового конденсату - 1231 тис. тонн, нафти - 2530 тис. тонн.

100% акцій "Чорноморнафтогазу" знаходяться в управлінні НАК "Нафтогаз Україна".

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: