Колесніков захотів залізницю до Ялти

Вівторок, 28 грудня 2010, 10:52

Віце-прем'єр, міністр інфраструктури Борис Колесніков вказує на значний невикористаний туристичний потенціал Криму.

Про це він сказав в інтерв'ю газеті "Сегодня", повідомляє агентство "Українські новини".

За його словами, Крим цікавий туристам, але залучити їх можна тільки тоді, коли буде побудована необхідна інфраструктура.

"На всесвітній турвиставці в Японії я з'ясував: перше, що цікавить японських туристів - це Крим, причому тільки у зв'язку з Ялтинською конференцією 1945 року. От готовий турмаршрут, причому цілорічний!", - зазначив віце-прем'єр.

Реклама:

Колесніков повідомив, що в Криму необхідно реалізувати низку інфраструктурних проектів: побудувати новий термінал і злітно-посадочну смугу в аеропорту "Сімферополь", організувати круговий швидкісний залізничний рух по маршруту "Сімферополь - Алушта - Ялта - Севастополь", побудувати трасу на західному узбережжі Криму.

За словамив віце-прем'єра, на 2011 рік уже заплановано проектування нового пасажирського термінала в аеропорту "Бельбек" у Севастополі площею 8-10 тис. кв. м.

Крім того, підкреслив Колесніков, зараз готується закон про туризм, який сприятиме розвитку рекреаційного потенціалу півострова.

"Ми зараз готуємо закон про туризм, аналогічний до турецького закону про туризм 1982 року, який розвинув Анталію. Ітиметься про західне і східне узбережжя Криму", - зазначив віце-прем'єр.

За словами Колеснікова, незабаром заплановано організувати колегію міністерства за участю найбільших туристичних операторів, а в січні - зустріч перевізників і представників турбізнесу.

Як повідомлялося, у серпні 2010 року британська Shanti Capital заявляла про намір інвестувати від 200 млн. доларів у реконструкцію аеропорту "Бельбек" у Севастополі.

У вересні Держслужба туризму й курортів вказала на зростання популярності зеленого туризму у 2010 році порівняно з відпочинком у Криму й Карпатах, який обходиться дорожче.

При реорганізації виконавчих органів влади в грудні президент Віктор Янукович поклав на Міністерство інфраструктури функції з реалізації держполітики у сфері туризму.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: