Колесніков хоче "компактний маленький уряд"

Вівторок, 28 грудня 2010, 09:47

Віце-прем'єр, міністр інфраструктури Борис Колесніков вважає, що Україні потрібен "компактний маленький уряд".

"Треба спростити функції влади, і чим менше їх буде, тим краще. Ми повинні мати компактний маленький уряд, який надає послуги громадянам України. Ось і весь принцип", - сказав він в інтерв'ю газеті "Сегодня".

На запитання, чи впорається такий уряд із послугами в усій країні, Колесніков відповів: "Свого часу я працював у Донецькій облраді, де працювало - разом із управліннями - 1288 людей. З них 60 осіб - депутати, інші - адміністрація ради. Отож, якщо їх буде 30, але з зарплатами, які дозволять брати фахівців із бізнесу, у тому числі великого, ми тільки виграємо в ефективності".

"Крім того, потрібно позбутися від дублювання функцій - це одне з основних завдань другого етапу адмінреформи", - додав він.

Реклама:

"Приміром, в обладміністраціях є здраввідділи. І вони ж є у всіх містах і районах. То навіщо вони в областях? Область повинна займатися тільки тим, на що в міст і районів сил не вистачить - міжнародні аеропорти, траси національного значення, утримування оперних чи драматичних театрів, цирку", - зазначив Колесніков.

На запитання, чи завершена уже реформа Кабміну, він відповів: "Президент нещодавно навів цифри: у Совміні до 1991 року працювало менше 400 осіб. Це тоді, коли все належало державі й уряд відповідав за все! То нехай їх знову буде 300, 250, з іншими зарплатами й функціями".

"У США в держсекторі зарплати трохи нижчі, ніж у бізнесі, але в них високий патріотичний настрій і хороший соціальний пакет. Ми повинні йти до того ж", - додав Колесніков.

Він також зазначив: "Рінат Ахметов часто наводить приклад: коли я прийшов у "Шахтар" віце-президентом у 1998-му, у менеджменті клубу працювало 85 людей, через два тижні їх залишилося 18, але все працювало як годинник. За останні 12 років у моїй психології нічого не змінилася: кількість будемо міняти на якість".

А на запитання, чи допрацює нинішній склад Кабміну до парламентських виборів, Колесніков відповів: "Це прерогатива президента і прем'єра. Безумовно, вони будуть довіряти фахівцям, у яких вони впевнені, але мені тут прогнози робити складно".

Українська правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!