Білорусь обмежить імпорт українського пива

Вівторок, 28 грудня 2010, 09:19

Білорусь відповідно до своїх зобов`язань в рамках Митного союзу з Казахстаном і Росією з 1 січня 2011 року вводить разові ліцензії на поставку на свою територію українського солодового пива.

Таке рішення закріплене відповідною постановою Ради міністрів Білорусі, повідомляє агентство "УНІАН" із посиланням на прес-службу білоруського уряду.

Відповідно до постанови, разові ліцензії видаватимуться Міністерством торгівлі країни за узгодженням із концерном "Белгоспищепром".

Зокрема, концерн "Белгоспищепром" узгоджуватиме заяву про видачу ліцензії на поставку до Білорусі солодового пива за наявності укладеного між білоруським концерном і українською організацією-виробником угоди про умови поставок до Білорусі, яка встановлює мінімальні ціни, і за умови, що зовнішньоторговельним контрактом (договором) передбачається поставка солодового пива до Білорусі за цінами не нижчими від мінімальних цін, встановлених угодою про умови поставок солодового пива.

Реклама:

Відповідно до рішення Міждержавної ради Євразійського економічного співтовариства (найвищого органу Митного союзу) від 27 листопада 2009 року № 19 "Про єдине нетарифне регулювання Митного союзу Білорусі, Казахстану і Російської Федерації", Рада міністрів Білорусі доручила Міністерству закордонних справ у встановленому порядку повідомити Секретаріат Інтеграційного комітету ЄврАзЕС і Комісію Митного союзу про прийняття цієї постанови.

Контроль за виконанням постанови покладено на Державний митний комітет Білорусі.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: