"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Україна і Білорусь "розписали" співробітництво на 2011 рік

Понеділок, 27 грудня 2010, 20:55

Перший віце-прем'єр - міністр економічного розвитку і торгівлі України Андрій Клюєв і перший заступник прем'єр-міністра Білорусі Володимир Семашко за підсумками переговорів у Києві підписали План спільних заходів з розвитку Українсько-Білоруського торговельно-економічного співробітництва на 2011 рік.

Про це ідеться у повідомленні прес-служби Клюєва.

Згідно із повідомленням, у 2011 році сторони планують продовжити роботу з лібералізації двосторонньої торгівлі та усунення різних обмежувальних заходів.

Серед іншого документ обумовлює розширення переліку продукції, яка постачається в рамках двосторонньої угоди про виробничу і науково-технічну кооперацію, а також підготовку програми такої кооперації з виходом на ринки третіх країн.

Реклама:

План також передбачає роботу над розширенням номенклатури складної технічної машинобудівної продукції для поставки до Білорусі і України на умовах лізингу.

У Плані також обумовлюється забезпечення поставок електроенергії з України до Білорусі в 2011 році і укладення контрактів між суб'єктами господарювання двох країн на постачання в 2012 році.

Документ передбачає продовження роботи з оптимізації тарифів і маршрутів транспортування нафти територіями України та Білорусі.

Сторони домовилися підготувати до підписання План спільних дій з реалізації інфраструктурних проектів у транспортній сфері, що входять до складу транспортного коридору IХ-В (Пан'європейський транспортний коридор, гілка B: Калінінград-Київ), а також продовжити роботу з подальшого розвитку вантажних перевезень з використанням контейнерних поїздів "ВІКІНГ" і "ЗУБР".

Також документ обумовлює продовження роботи з розвитку міжрегіонального співробітництва в економічній та туристичній сферах, а також розширення виставково-ярмаркової торгівлі на території двох країн.

Зокрема, ідеться про проведення в 2011 році у Львові Національної виставки Республіки Білорусь.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: