Азаров іще сподівається на перегляд газових угод

Понеділок, 27 грудня 2010, 20:20

Прем'єр-міністр Микола Азаров упевнений, що Україні вдасться домовитися з Росією про перегляд газових угод.

Про це він заявив під час підсумкової прес-конференції, повідомляє департамент інформації і масових комунікацій секретаріату Кабміну.

Прем'єр підкреслив, що уряд тему перегляду газових угод з Росією не знімає з порядку денного своєї роботи.

"Угода виписана так, що Україна самостійно її розірвати не може. Значить, ми були приречені вести переговори з Росією на заздалегідь невигідних для нас умовах... Але будь-який відповідальний уряд повинен знаходити аргументи і можливості для вирішення цього питання через договірний процес", - зазначив Азаров.

Реклама:

Він також додав, що наразі аргументи України про необхідність перегляду правил газових відносин недостатньо переконливі для Росії.

"Поки ті аргументи, які знаходимо, з нашої точки зору переконливі, а з точки зору російської сторони недостатні", - сказав Азаров.

При цьому він упевнений, що рано чи пізно Україні вдасться переконати свого російського партнера переглянути газові угоди.

"Ми будемо шукати відповідні аргументи і знайдемо їх. Росія повинна усвідомити, що, незважаючи на те, що їй вдалося раніше за певних обставин отримати вигідний договір, це зовсім не означає, що можна тепер за нього триматися до закінчення його терміну", - заявив Азаров.

"Я впевнений і глибоко переконаний, що російське керівництво - мудре керівництво, досвідчене, і рано чи пізно ми домовимося", - додав він.

Українська правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!