"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Chevron цікавиться газом в Україні

Понеділок, 27 грудня 2010, 15:57 -

Chevron Corporation, одна з найбільших нафтогазових корпорацій світу, вважає перспективними поклади нетрадиційного газу на території України, і зацікавлена у їх розробці.

Про це ішлося під час переговорів представників американської енергетичної компанії і ДК "Укргазвидобування", повідомляє прес-служба української компанії.

Як зазначається, компанія Chevron має позитивний досвід роботи за проектами з видобутку нетрадиційного газу, в тому числі в сусідніх з Україною Польщі та Румунії.

Зі свого боку, ДК "Укргазвидобування" зацікавлена в отриманні доступу до передових технологій, обміну досвідом у сфері буріння, видобутку природного газу та переробки вуглеводнів.

Реклама:

За результатами переговорів прийнято рішення про подальший розгляд та опрацювання шляхів і форм залучення інвестицій від компанії Chevron з метою реалізації проектів спільного видобутку покладів газу. 

ДК "Укргазвидобування" є найбільшою газовидобувною компанією України, яка забезпечує понад 70% від загального видобутку газу в країні.

"Укргазвидобування" - вертикально інтегрована компанія із замкнутим циклом виробництва - від пошуку та розвідки родовищ нафти і газу, їх розробки, видобутку до транспортування, переробки вуглеводневої сировини і реалізації нафтопродуктів. 

Chevron Corporation є однією з найбільших інтегрованих енергетичних компаній США, яка веде діяльність у 180 країнах.

Основна діяльність: видобуток нафти і газу, переробка, транспортування та продаж нафтопродуктів.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: