"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Азаров може й відмовитися від підвищення пенсійного віку

Понеділок, 27 грудня 2010, 13:47

Прем'єр-міністр Микола Азаров припускає відмову від підвищення пенсійного віку за підсумками громадського обговорення пенсійної реформи.

Про це він сказав на підсумковій прес-конференції, повідомляє агентство "Українські новини".

"На жаль, неприємне, але поступове підвищення пенсійного віку. Знову ж ми говоримо: ми віддали в парламент цей законопроект, зараз під керівництвом Тігіпка пройде, ну, будемо говорити без усіляких применшень, всенародне обговорення цього проекту. Давайте послухаємо наших людей, якщо наших людей влаштовує така система, мене не зупинить жоден МВФ, ми скажемо, що не хочуть наші люди, хочуть жити, як живуть", - повідомив прем'єр.

Азаров зазначив, що плановане постійне зростання внутрішнього валового продукту передбачає постійну потребу в створенні нових робочих місць і для того, щоб забезпечити це, необхідно вдаватися до такого непопулярного кроку, як підвищення пенсійного віку.

Реклама:

Міністерство соціальної політики винесло на громадське обговорення законопроект №7455 "Про заходи для законодавчого забезпечення реформування пенсійної системи", а також відкрило гарячу лінію з обговорення цього документа.

Проектом закону уряд серед іншого запропонував парламенту підвищити пенсійний вік для жінок з 55 до 60 років, щорічно збільшуючи його на 6 місяців, починаючи з 1 лютого 2011.

Віце-прем'єр-міністр, міністр соціальної політики Сергій Тігіпко виключає запровадження пенсійної реформи до середини лютого 2011 року.

Україна зобов'язалася перед МВФ поступово підвищити пенсійний вік для жінок з 55 до 60 років.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!