"Нафтогаз" хоче переобрати людину Коломойського в "Укрнафті"

Понеділок, 27 грудня 2010, 10:52

Акціонери ВАТ "Укрнафта", найбільшого в Україну нафтовидобувного підприємства, на зборах 25 лютого 2011 року розглянуть питання переобрання голови правління.

Згідно з повідомленням компанії в газеті "Урядовий кур'єр", відповідне питання внесене до порядку денного зборів на вимогу "Нафтогазу", передає агентство "Інтерфакс-Україна".

Крім того, акціонери розглянуть питання реорганізації з ВАТ у публічне АТ, дематеріалізації акцій, вибору зберігача акцій та депозитарію, затвердження річного звіту.

Протягом останніх місяців вартість акцій "Укрнафти" на Українській біржі значно зросла: якщо у вересні акції торгувалися за ціною близько 270 гривень за штуку, то в грудні ціна досягла 595 гривень за шт., що є історичним максимумом.

Реклама:

Як повідомлялося з посиланням на аналітика інвесткомпанії "Альтана Капітал" Сергія Белясова, зростання акцій "Укрнафти" обумовлено очікуванням щодо прийняття законодавчих заходів, що підсилюють контроль над її діяльністю, а також високий спекулятивний інтерес, що дозволило паперам за 10 днів зрости більш ніж на третину.

"Нафтогаз" належить 50% +1 акція "Укрнафти", групі компаній, пов'язаних з акціонерами Приватбанку - приблизно 42% акцій АТ.

Менеджмент "Укрнафти" контролюють структури, дружні акціонерам Приватбанку.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!