Київ шукає інвестора для будівництва тунелю під Дніпром

Понеділок, 27 грудня 2010, 09:40

Київська міська адміністрація веде переговори з інвесторами щодо можливості фінансування будівництва четвертої гілки метро та тунелю під Дніпром.

Про це повідомив заступник голови КМДА Руслан Крамаренко.

"Ми зараз займаємося четвертою гілкою будівництва метро, займаємося залученям інвестора для будівництва тунелю під Дніпром", - сказав чиновник.

Водночас він додав, що це достатньо складі і тривалі проекти, тому так швидко знайти інвестора не можливо.

Реклама:

"На жаль, ми не можемо констатувати, що от приїхав інвестор і готовий дати кошти. Це залученя інвестицій порядку більше 1 мільярда додарів по кожному проекту. Тому це тривалий процес", - сказав Крамаренко.

За його словами, у переговорах з японською стороною міська влада вже вийшла на підготовну міжурядових погоджень.

"Ми сподіваємося, що в січні вийдемо на підписання такого договору з компанією "Іточу" по метрополітену", - сказав Крамаренко.

Він додав, що знайти інвестора для фінансування будівництва тунелю під Дніпром буду складніше через високу вартість будівництва.

"Там вартість будівництва така ж приблизно, як у метрополітені. Але якщо врахувати, що розмір щита у метро близько 6 м, а тут потрібно близько 18-15 метрів, то, по-моєму, 1 метр проходки коштує близько 60 тисяч євро. Відповідно, якщо ми говоримо про тунель під Дніпром, який буде завдовжки 7 км, можете порахувати, яка буде вартість", - сказав чиновник.

Українська правда. Київ

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!