"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

"Укртелеком" узаконив з дисконтом свої послуги

П'ятниця, 24 грудня 2010, 20:27

Держоператор зв'язку "Укртелеком" зміг домогтися від Національної комісії з питань регулювання зв'язку (НКРЗ) переоформлення ліцензії на міжнародний і міжміський зв'язок.

Комісія була змушена продовжити термін дії однієї з ключових ліцензій "Укртелекому" за дисконтною ціною, пише "Дело".

Рішення було прийняте регулятором на минулому засіданні. Комісія керувалася дорученням Кабміну від 18 листопада і рішенням Окружного адміністративного суду Києва від 20 грудня.

НКРЗ продовжила ліцензію за рішенням суду "заднім числом" - вона видана строком на 5 років з 18 вересня 2010 року. Переоформлення ліцензії обійдеться "Укртелекому" в 30% від її повної вартості.

Напередодні оголошеної урядом приватизації "Укртелекому" залишився без ліцензії на міжнародний і міжміський зв'язок. З 18 вересня держоператор надавав ці послуги незаконно, після чого був змушений звернутися до суду.

У липні 2010 року в "Укртелекому" виникли проблеми з переоформленням ліцензії на надання послуг міжміського і міжнародного зв'язку. Ще 13 липня держоператор звернувся до НКРЗ із заявою на переоформлення ліцензії.

Реклама:

Згідно з процедурою, регулятор повинен був продовжити дію ліцензії оператора за 30% її повної вартості. Втім, зробити це комісія відмовилася.

Як пояснили в НКРЗ, відповідно до закону від 2004 року на міжнародний і міжміський зв'язок потрібно отримувати дві різні ліцензії, а не одну, як це було до цього часу.

Таким чином, "Укртелеком" повинен був подати до НКРЗ заявку на отримання двох нових ліцензій за 100% вартості. Кожна з них коштує понад 7 млн. грн., тобто отримання двох ліцензій обійшлося б компанії приблизно в 15 млн. грн., а не в 2 млн. грн., як у випадку з переоформленням.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!