"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

В "Регіонах" вважають, що Тимошенко могла використати гроші законно

П'ятниця, 24 грудня 2010, 19:30

Використання бюджетних коштів не за призначенням є державним злочином, за який потрібно відповідати згідно з законом.

Про це заявив депутат від Партії регіонів Володимир Олійник, коментуючи заяву Генпрокурора Віктора Пшонки щодо того, що Юлія Тимошенко використала кошти Кіотського протоколу не за цільовим призначенням і навіть не на виплату пенсій громадянам, як вона про це заявляє.

"Спочатку Тимошенко та її соратники говорили, що гроші на місці і нікуди не витрачалися. Потім почали говорити, що начебто цими грошима розрахувалися за пенсії громадянам. Тобто в них навіть не було якоїсь однієї позиції - або гроші не використовувалися, і вони на місці, або зізналися б, що вони їх використали", - заявив Олійник.

За словами регіонала, колишні урядовці "роблять спроби знайти жалісну складову, що зовсім не відповідає дійсності".

Реклама:

"В попереднього уряду була потреба використати кошти на якісь інші цілі, не передбачені Кіотським протоколом, то можна було б звернутися до Верховної Ради, обговорити ці наміри", - пояснив Олійник.

За його словами, якби Тимошенко дійсно хотіла спрямувати гроші від Кіотського протоколу на соціальні програми, вона могла б знайти інші шляхи використання.

"Можна було б ці гроші використати абсолютно законно. Наприклад, передати їх в органи місцевого самоврядування і зобов'язати їх, наприклад, поставити автономне опалення у школах чи лікарнях", - зазначає депутут.

"Таким чином були б виконані умови Кіотського протоколу, бо це б зменшило викиди, які йдуть з центральних тепломереж, адже КПД тих котлів занизький. Ми б отримали зменшення витрат з бюджету на ці програми енергозбереження, і була б користь суспільству", - уточнив Олійник.

Українська правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!