Депутати провели взаємозалік між "Нафтогазом" і місцевою владою

П'ятниця, 24 грудня 2010, 16:19

Парламент направила кошти від сплати НАК "Нафтогаз Україна" ПДВ за імпортний газ на субвенції з держбюджету місцевим бюджетам для компенсації різниці в тарифах на теплову енергію населенню, фактично затвердивши взаємозалік.

За внесення змін до закону про державний бюджет 2010 року в п'ятницю проголосували 263 народних депутата з 287 зареєстрованих у залі, повідомляє "Інтерфакс-Україна".

Законом визначено, що ПДВ від імпортного газу в розмірі 2,4 млрд. гривень держбюджет направляє місцевій владі, які компенсують підприємствам теплокомуненерго різницю в тарифах на виробництво тепла для населення.

Підприємства ТКЕ, у свою чергу, розраховуються за спожитий газ з "Нафтогазом Україна".

Реклама:

У пояснювальній записці до законопроекту зазначається, що заборгованість підприємств теплоенергетики за спожитий природний газ в значній мірі утворено заборгованістю місцевих бюджетів з різниці в тарифах на теплову енергію для населення.

За даними Міністерства ЖКГ, орієнтовна сума заборгованості місцевих бюджетів у сфері підприємств теплоенергетичного комплексу, з різниці в тарифах за період з 1 січня 2009 року по 31 грудня 2010 року, становитиме 3,6 млрд. гривень.

Крім того, в документі вказується, що підвищення граничного рівня цін на природний газ для суб'єктів господарювання, які виробляють теплову енергію для населення, призведе до додаткового зростання обсягу різниці в тарифах протягом опалювального сезону з жовтня 2010 по квітень 2011 року.

За прогнозними оцінками, загальна заборгованість різниці в тарифах по закінченню опалювального періоду 2010-2011 років може скласти 6,4 млрд. гривень.

"Нафтогаз" в 2010 році неодноразово заявляв про мільярдні заборгованості за газ перед ДК "Газ Україна" з боку ТКЕ.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!