Тігіпко чекає пенсійну реформу не раніше лютого

П'ятниця, 24 грудня 2010, 11:22

Віце-прем'єр, міністр соціальної політики Сергій Тігіпко заявляє, що пенсійна реформа в Україні буде запроваджена не раніше лютого 2011 року.

Про це він сказав, виступаючи у Верховній раді щодо перспектив проведення пенсійної реформи.

"Ми передбачаємо, що весь січень ми будемо проводити зустрічі, весь лютий ми будемо проводити зустрічі з фахівцями, з людьми, із представниками різних категорій професій, 16 лютого будуть слухання, і після цього - перше, друге читання", - сказав Тігіпко.

При цьому віце-прем'єр висловив переконання, що за два місяці вдасться переконати населення в необхідності проведення пенсійної реформи.

За словами Тігіпка, зараз є занадто багато чуток щодо пенсійної реформи, які не відповідають дійсності, і людям необхідно роз'яснити позиції реформи.

Як заявив урядовець, нинішні пенсії внаслідок реформи не зменшуватимуться, але новонараховані не перевищуватимуть 12 прожиткових мінімумів.

Тігіпко нагадав, що відповідно до Конституції не можна "погіршувати ситуацію для людей в соціальному плані".

Він наголосив, що нинішні максимальні пенсії, які люди отримують, залишатимуться, але після ухваленого закону вони не будуть індексуватися.

Тігіпко також назвав чутками розмови про те, що в законопроекті робляться винятки щодо максимальної пенсії для урядовців. "В законопроекті не робиться ніяких винятків по максимальних пенсіях ні для однієї категорії", - наголосив урядовець.

Віце-прем'єр спрогнозував, що у разі проведення пенсійної реформи в 2011 році її ефективність проявиться в 2016-2021 роках.

Цього місяця уряд вніс у Верховну раду пропозиції про реформування пенсійної системи. Вони, зокрема, передбачають обмежити максимальний розмір пенсій і збільшити вік виходу на пенсію для державних службовців.

У серпні Україна зобов'язалася перед Міжнародним валютним фондом поступово підвищити пенсійний вік для жінок з 55 до 60 років.

Реклама:

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!