Китай активізує експансію зовнішніх ринків

П'ятниця, 24 грудня 2010, 09:50

Китай в найближчі п'ять років активізує політику виходу китайських компаній за кордон.

Про це заявив міністр комерції Китаю Чень Демін, повідомляє "Інтерфакс".

"У найближчі п'ять років Китай буде приділяти ще більш серйозну увагу виходу китайських компаній за кордон, стимулювати китайські підприємства на розвиток закордонного співробітництва в таких областях, як енергоресурси, капітальне будівництво, обробна промисловість, сільське господарство", - сказав Чень Демін.

Міністр зазначив, що "в майбутньому році Китай удосконалює політику підтримки та обслуговування угод, вивчить можливості більш ефективного використання валютних резервів та розширення каналів зарубіжного використання китайської національної валюти".

Реклама:

Міністерство комерції Китаю готує нові положення, які дозволять удосконалити систему китайських інвестицій у закордонні країни, використання за кордоном китайської робочої сили та виконання Китаєм підрядних робіт за кордоном, повідомив на нараді заступник міністра комерції Лі Мінгуан.

У 2010 році нефінансові інвестиції Китаю в закордонну економіку перевищили 50 млрд. доларів, за кордоном працювали 400 тис. китайців, сума виконуваних Китаєм зарубіжних підрядних робіт склала 80 млрд. доларів.

За прогнозом Мінкомерції Китаю, нефінансові зарубіжні інвестиції КНР в 2011 році виростуть на 10%.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!