Коломойський знову намагається монополізувати повітря?

Четвер, 23 грудня 2010, 19:03

Авіакомпанія "Роза вітрів" готова купити 61,58% акцій авіакомпанії "Міжнародні авіалінії України" за 493 мільйони гривень.

Про це сказано в листі авіакомпанії голові Фонду держмайна Олександру Рябченку, повідомляє агентство "Українські новини".

"Роза вітрів" готова сплатити Фонду державного майна за державний пакет акцій авіакомпанії "Міжнародні авіалінії України", що становить 61,58% статутного капіталу товариства, суму розміром не менш як 492,9 млн гривень", - сказано в ньому.

Windrose підкреслює, що її інвестиції в МАУ дадуть змогу покращити рівень надання послуг на авіаційному ринку і посилити конкурентноздатність українських авіакомпаній порівняно з іноземними колегами, що особливо важливо напередодні чемпіонату Європи з футболу 2012 року.

Реклама:

"Необхідно зазначити, що саме проведення ЧЄ-2012 значно збільшує вартість державного пакета акцій авіакомпанії МАУ", - сказано в повідомленні.

Windrose зазначає, що, відповідно до закону "Про приватизацію державного майна", приватизація має здійснюватися способами, які забезпечують загальнодоступність продажу і конкуренцію з боку покупців.

"Спираючись на викладене вище, авіакомпанія "Роза вітрів" звертається до ФДМУ із проханням здійснювати продаж держпакета акцій авіакомпанії МАУ на конкурсній основі шляхом проведення аукціону", - сказано в листі.

Авіакомпанія підкреслює, що проведення конкурсу з використанням відкритості пропозиції ціни за принципом аукціону буде вигідним і для держави, яка зможе отримати максимальну суму за актив, і для авіакомпанії, яка одержить ефективного власника.

Як повідомлялося, раніше "Дніпроавіа" у відкритому листі заявило про готовність купити 61,58% акцій авіакомпанії МАУ за 517 мільйонів гривень і попросило ФДМ забезпечити приватизацію МАУ на відкритому аукціоні, а потім звернулося до прем'єр-міністра Миколи Азарова з проханням забезпечити проведення такого конкурсу.

5 листопада ФДМ вирішив продати держпакет акцій МАУ, при цьому відповідно до статуту авіакомпанії її акціонери мають переважне право на придбання акцій.

Так, 22,52% МАУ належить UIA Beteiligungsgesellschaft mb (Австрія) і 9,93% - Європейському банку реконструкції та розвитку, ЄБРР має намір вийти зі складу акціонерів авіакомпанії до 2011.

Нагадаємо, що "Розу вітрів" пов'язують із групою "Приват", утім Антимонопольний комітет поки не може встановити зв'язку покупців частки в статутному капіталі авіакомпанії Windrose з фінансово-промисловою групою.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: