"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Українські фондові індекси пішли вгору

Четвер, 23 грудня 2010, 18:52 -

У четвер український ринок акцій впевнено зайняв "зелену" територію, продемонструвавши зростання за низкою ліквідних паперів.

Про це повідомляється в огляді інвесткомпанії Dragon Capital.

Так, індекс УБ виріс на 2,36%, що відповідає рівню 2356,36 пунктів. Індекс ПФТС піднявся на 2,13% до 938,71 пунктів.

"Завдяки високому купівельному інтересу і насиченому інформаційному фону на вітчизняних фондових майданчиках переважали оптимістичні настрої протягом всієї торговельної сесії", - зазначає інвестконсультант Оксана Ступак.

Реклама:

За її словами, сьогоднішній день не можна назвати нудним, у ході торгів ринок атакували новини як з локального, так і з зовнішніх ринків. Незважаючи на неоднозначне зовнішнє тло, динаміка вітчизняних майданчиків була визначена ще на відкритті.

"Інвестори оптимістично рішення ради директорів МВФ про надання Україні другого траншу в розмірі 1,5 млрд. дол. у рамках кредитної програми stand-by", - додала експерт.

До сьогоднішніх лідерів зростання варто віднести акції "Укрнафти", +11,09% і Алчевського меткомкомбіната, +8,33%. Щодо останнього емітента, то інвестори продовжили відігравати новину про реструктуризацію боргу розміром 3 млрд. доларів корпорацією ІСД.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: