Через Януковича в інтернеті важче купити наркотики

Четвер, 23 грудня 2010, 15:40

В Україні вдалося припинити широке розповсюдження наркотиків через інтернет.

Про це заявив заступник глави Адміністрації президента Геннадій Васильєв на брифінгу в Києві, передає УНІАН.

Він нагадав, що 1 липня відбулося нарада під головуванням президента Віктора Януковича, на якому було розглянуто питання посилення боротьби з незаконним обігом наркотичних засобів і психотропних речовин.

Васильєв відзначив, що після заходів, прийнятих за ініціативою Адміністрації президента, вдалося припинити широке розповсюдження наркотичних засобів, психотропних речовин і прекурсорів через інтернет.

Реклама:

Задокументовано 60 епізодів збуту наркозасобів через інтернет, порушено 47 кримінальних справ, до відповідальності притягнуто 72 людини.

"У той же час, як свідчить вивчення відповідних інтернет-форумів, центр розповсюдження наркотиків змістився на території розважальних молодіжних нічних клубів. Тому сьогодні завдання перед правоохоронними органами - переорієнтуватися на виявлення і припинення правопорушень саме в цьому середовищі", - підкреслив заступник глави АП.

Васильєв оприлюднив дані, які, на його переконання, свідчать про посилення контролю та результативності заходів у сфері боротьби з незаконним обігом наркотичних засобів цього року.

Він, зокрема, повідомив, що згідно з матеріалами оперативно-розшукової діяльності, в цьому році вилучено з незаконного обігу 2,3 кг героїну, тоді як в 2009 році - 1,5 кг; кокаїну - майже 2 тис. кг, за минулий рік - близько 6 кг; психотропних речовин цього року вилучено 64 кг, у минулому році - 21 кг; гашишу - близько 800 кг, в минулому році - 4 кг, макової соломки - 454 кг, в минулому році - 148 кг; прекурсорів - 405 кг, у минулому році - 85 кг.

"Тобто, в цьому році працювали більш активно. Стан справ з цього питання постійно перебуває на контролі Адміністрації президента і особисто глави держави", - заявив Васильєв.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!