Київ заборонив торгувати цигарками і алкоголем в кіосках

Четвер, 23 грудня 2010, 14:51

У четвер, 23 грудня, депутати Київради практично одноголосно заборонили продаж алкогольних і слабоалкогольних напоїв, столових вин, пива та тютюнових виробів у МАФах площею до 40 кв. м.

Це рішення підтримали 103 з 114 зареєстрованих в залі Київради депутатів, повідомляють "Комментарии".

Прийняте рішення передбачає перехідний період для адаптації підприємців до II кварталу 2011 року.

Таким чином заборона вступає в силу з 31 березня 2011 року.

Реклама:

Крім того, прийнятим рішенням передбачається доручити профільним управлінням КМДА вивчити протягом 3 місяців питання про заборону продажу алкогольних і слабоалкогольних напоїв, столових вин, пива та тютюнових виробів у нічний час у магазинах, розташованих у житлових або в прибудовах до них.

Контроль за виконанням даного рішення покладено на депутатів двох профільних комісій Київради.

Нагадаємо, 13 грудня у Верховній раді зареєстрований проект закону, за яким пропонується заборонити продаж алкогольних напоїв та тютюнових виробів у стаціонарних і пересувних малих архітектурних формах (МАФ), зокрема - у кіосках, лотках, палатках, торговельних автоматах.

Автори законопроекту вважають, що майже всі підприємці, які торгують алкогольними напоями та тютюновими виробами в МАФах, в тій чи іншій мірі порушують чинне законодавство.

Разом з тим 21 грудня заступник начальника главку архітектури КМДА Андрій Лавриш заявив: до травня 2011 року кількість МАФів у Києві скоротиться з 10,7 до 6-7 тисяч, в першу чергу кіоски приберуть у центрі столиці та біля станцій метро.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: