Депутати проголосували за антикорупційний закон Януковича

Четвер, 23 грудня 2010, 14:34

Парламент підтримав в першому читанні президентський законопроект про засади запобігання та протидії корупції в Україні.

За даний проект закону проголосували 261 народних депутата з 284 зареєстрованих в залі в четвер, повідомляє агентство "Інтерфакс-Україна".

Згідно з законопроектом, суб'єктами відповідальності за корупційні правопорушення є президент, голова Верховної ради та обидва його заступники, прем'єр-міністр, віце-прем'єр-міністри і міністри, керівники центральних органів виконавчої влади, глава СБУ, генеральний прокурор, голова НБУ, голова Рахункової палати, уповноважений парламентом з прав людини, голова Верховної ради Криму, прем'єр-міністр Криму, народні депутати, депутати всіх рівнів, держслужбовці, військові посадові особи Збройних сил, судді, співробітники органів внутрішніх справ, прокуратури, дипломатичної, митної, податкової служб, члени Центральної виборчої комісії і ряд інших.

Крім того, законопроект встановлює обмеження для посадових осіб юридичних осіб публічного права, які отримують зарплату з державного або місцевого бюджетів, зокрема, щодо використання службового становища, отримання подарунків, роботи близьких людей, фінансового контролю.

Реклама:

Також у проекті закону дається визначення поняттю "конфлікт інтересів на публічній службі".

У законопроекті також визначаються суб'єкти, які здійснюють заходи щодо запобігання та протидії корупції:

Президент, Верховна рада, Кабінет міністрів, а також органи держвлади в межах повноважень.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!