У Януковича кажуть, що Арбузов може і без ідентифікаційного коду

Четвер, 23 грудня 2010, 13:54

В Адміністрації президента не вважають за "показове питання" імовірну відсутність у новопризначеного глави Національного банку ідентифікаційного коду.

Про це заявив заступник глави Адміністрації президента Геннадій Васильєв, відповідаючи на запитання журналістів, чи не завадить главі НБУ належно виконувати свої обов'язки відсутність цього документа, повідомляє "Радіо свобода".

Васильєв висловив переконання, для голови НБУ "головне - це професіоналізм, знання справи, чесність та порядність у службових питаннях".

"Я не знаю ситуації з головою НБУ. Але загалом, якщо людина наводить свої аргументи проти присвоєння йому ідентифікаційного коду, він йому не присвоюється. Інші справа, як він укладатиме угоди, - але це приватне питання. Кожна людина вирішує так, як вважає за належне. Я не думаю, що це питання показове. От якщо він має ідентифікаційний код, але зовсім не переймається інтересами держави, це проблема", - наголосив він.

Васильєв також нагадав, що в Україні неодноразово "обговорювалися питання щодо того, оформлювати чи не оформлювати ідентифікаційні коди, наприклад, віруючим".

23 грудня Верховна Рада україни звільнила з посади голови Національного банку Володимира Стельмаха.

Іншим рішенням парламент дав згоду на призначення на посаду голови НБУ Сергія Арбузова.

Реклама:

Його кандидатуру 21 грудня парламенту запропонував Президент Віктор Янукович.

Напередодні у пресі з'явилася інформація про те, що у паспорті Сергія Арбузова є дозвіл на здійснення будь-яких платежів без надання ідентифікаційного номера.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!