Новинський пропонує за Regal Petroleum 121 мільйон

Четвер, 23 грудня 2010, 10:10

Energees Management Limited, яка є 100% дочірньою компанією Energees Investments Limited - головної холдингової компанії групи компаній Smart Holding, запропонувала купити Regal Petroleum plc. за 121,5 млн. доларів.

Пропозиція опублікувала на Лондонській фондовій біржі офіційну, повідомляє агентство "Інтерфакс-Україна".

Як повідомляється в прес-релізі холдингу, підготовленого на підставі біржового повідомлення, Energees Investments Limited пропонує викупити акції за ціною 0,24 пенса.

Нагадаємо, Regal 17 листопада призупинила видобуток вуглеводнів в Україну через проблеми з ліцензіями.

Реклама:

Окружний адміністративний суд Києва 11 жовтня 2010 року скасував забезпечувальну міру за позовом Regal і відновив дію заборони міністерства охорони навколишнього природного середовища на розробку родовищ Regal Petroleum в Україні.

Крім того, в кінці жовтня 2010 року у Regal виникли ускладнення при бурінні свердловини SV-69: при спробі вилучення бура з свердловини його нижня частина застрягла.

Компанія також оголосила, що рівень видобутку в Україну виявився нижчим, а сама розробка - складніше, ніж очікувалося.

У кінці червня екс-глава Мінприроди Віктор Бойко повідомив, що міжвідомча робоча група з надрокористування при міністерстві вирішила призупинити ліцензію Regal Petroleum через низку порушень, у тому числі природоохоронного законодавства.

Основними нафтогазовими активами Regal є Мехедівсько-Голотовщинське і Свиридівське газоконденсатні родовища.

"Смарт-холдинг" зареєстрований у формі закритого акціонерного товариства, є управляючою компанією для підприємств, які контролюються компанією "Смарт-груп", яку, в свою чергу, контролює російський бізнесмен Вадим Новинський. 

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: