"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Консорціум EPIC не виключає перепродаж "Укртелекому"

Середа, 22 грудня 2010, 13:44

Австрійський інвестиційно-фінансовий консорціум EPIC, єдиний претендент на придбання "Укртелекому", планує провести його масштабну реструктуризацію.

Про це HITech.Expert повідомив управляючий партнер компанії EPIC Петер Голдшайдер, передає УНІАН.

За його словами, придбання "Укртелекому" є довгостроковою інвестицією для компанії, незважаючи на те, що вона є інвестиційною.

За словами Голдшайдера, EPIC на сьогоднішній день розуміє всю серйозність покладених на інвестора соціальних зобов'язань, які включено в обов'язкові умови конкурсу з приватизації "Укртелеком".

Реклама:

Водночас, інвестор готовий піти на серйозні інвестиції в розвиток компанії для того, щоб провести повномасштабну реструктуризацію діяльності оператора.

При цьому основною метою компанії - як фінансового інвестора - є реструктуризація компанії для подальшого перепродажу.

Голдшайдер спростував інформацію, що EPIC діє в інтересах Deutsche Telekom. За його словами, умови конкурсу забороняють інвесторові перепродавати актив упродовж кількох років.

Конкурс з відбору незалежного оцінювача державної частки у ВАТ "Укртелеком" у розмірі 92,791% статутного капіталу пройде 6 січня 2011 року.

Австрійська EPIC, приватна інвестиційно-банківська фірма, була створена в 1989-1991 роках для надання консалтингових та інвестиційних послуг в процесі проведення приватизації в Центральній і Східній Європі.

Керуючими партнерами EPIC є Пітер Гольдшайдер, Гюстав Вюрмбек і Франц Ланшутцер.

EPIC до кінця 2006 року була великим акціонером ВАТ "Кінто" - найбільшої української компанії з управління активами публічних інвестиційних фондів, що брала активну участь у приватизації в країні.

Крім того, в липні 2006 року EPIC став інвестором компанії RBScom, що спеціалізується на обслуговуванні операторів мобільного зв'язку, яка потім була перейменована в EPIC Services Ukraine.

До основних видів діяльності компанії відносяться: розгортання і модернізація мереж мобільних операторів, технічна підтримка, мережеві сервіси, поставка обладнання та логістичні послуги.

ESU має філії в Одесі, Львові, Донецьку і Харкові, центри обслуговування в Чернівцях, Івано-Франківську, Кіровограді, Ужгороді, Миколаєві і Херсоні.

Крім того, на початку 2010 року EPIC створила партнерство з турецьким інвестиційним будинком Crescent Capital, що спеціалізується на наданні послуг інвестбанкінгу в сфері інфраструктури та енергетики, для надання консалтингових послуг турецьким компаніям, що інвестують в Центральну і Східну Європу.

Джерело "Економічної правди" в АМКУ повідомило, що українська компанія "ЕСУ", дочка австрійської інвесткомпанії EPIC, може виконувати замовлення бізнесмена Ріната Ахметова, власника СКМ.

При цьому в СКМ спростували цю інформацію. "Українська компанія ЕSУ та австрійська інвесткомпанія EPIC не входять до складу групи. СКМ не є
акціонеро або власником зазначених компаній і не бере участь в управлінні ними", - зазначається в повідомленні прес-служби.

Нагадаємо, що сьогодні видання "Комерсант Україна"повідомило, посилаючись на власні джерела у ФДМ, що заявку на участь у приватизації "Укртелекому" подала компанія, пов'язана з СКМ.

СКМ, Ріната Ахметова, заявила, що не подавала заявки на участь в приватизації "Укртелекому".  


Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!