"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

На столичному ринку нерухомості настала стабілізація?

Середа, 22 грудня 2010, 11:56

У Києві на ринку житлової нерухомості за останні шість місяців сформувалася рівність попиту і пропозиції, що говорить про стабілізацію ринку, проте в новому прояві.

Про це заявив генеральний директор девелоперсько-будівельної компанії ТММ Микола Толмачов, повідомляє агентство "Інтерфакс-Україна".

"У нас відчуття, що на ринку житлової нерухомості настала стабілізація, тому що за останні шість місяців сформувалося рівність попиту і пропозиції. При цьому мова йде про платоспроможний попит і реальних продажів. Звичайно ж, нам не доводиться говорити про повне "одужання" ринку - це абсолютно новий його стан", - сказав він.

"Думаю, що компанії-лідери, які пережили кризу, очікує хороший період. Однак це, скоріше, в 2012 році, тоді як у 2011 році, я припускаю, буде плавне зростання продажів", - прогнозує він.

Реклама:

При цьому Толмачов додав, що, незважаючи на поліпшення ситуації на ринку, значних стрибків цін на житло в найближчі роки не буде, так як немає істотного зростання доходів населення.

"У наступному році можливе збільшення цін у межах інфляції - на 10-15%", - прогнозує він.

За його даними, в даний час в Києві середня вартість 1 кв. м житла преміум-класу становить 3-4 тисячі доларів, бізнес-класу - 1,5-2,5 тисячі доларів, економ-класу - 1-1,5 тисячі, соціального житла - 700-1000.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!