Податкова і Мінфін будуть звітувати про впровадження Податкового кодексу

Вівторок, 21 грудня 2010, 20:29

Комітет Верховної ради з питань податкової та митної політики пропонує зобов'язати Податкову і Мінфін щомісячно звітувати з питань, що виникають у зв'язку з набранням чинності норм Податкового кодексу.

Про це повідомляє агентство "Інтерфакс-Україна" з посиланням на прес-службу комітету.

"Як контролюючі органи, так і кожен платник податків повинні знати, що комітет своєчасно  відреагує на питання, що виникають у практиці впровадження Податкового кодексу" - цитує прес-служба комітету його главу Віталія Хомутинніка.

За його словами, в перші місяці наступного року буде аналізуватися практика застосування документу.

"На початку березня ми повинні бути готовими подати Верховній раді наші пропозиції щодо уточнення окремих положень, усунення множинності трактувань та удосконалення, особливо в частині, що впливає на дохідну частину бюджетів всіх рівнів", - уточнив голова комітету.

Він також підкреслив, що робота з впровадження норм Податкового кодексу має бути системною і комплексною, тому комітет пропонує зобов'язати податкову службу і Мінфін звітувати до 20 числа кожного місяця.

Крім того, комітет має намір запропонувати податковій службі й Мінфіну до 10 січня 2011 відзвітувати про розробку нормативно-правових актів, впровадження яких передбачає Податковий кодекс.

Комітет також має намір розробити веб-сайт для спілкування з платниками податків з приводу набуття чинності Податкового кодексу і своєчасного реагування на будь-які проблемні моменти, пов'язані з цим.

Податковий кодекс вступає в силу з 1 січня 2011 року.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!