У Азарова поспішили переконати японців, що "кіотські" гроші є

Вівторок, 21 грудня 2010, 20:12

Кабмін відновив на рахунках уряду кошти, отримані від продажу квот на викиди парникових газів.

Про це йдеться в заяві уряду розміщеній на офіційному сайті Кабміну.

"На жаль, попередній уряд використав ці кошти всупереч міжнародним зобов'язанням і положенням національного законодавства України", - зазначають в Кабміні.

На момент передачі влади чинному уряду витрачені кошти повернуті не були.

Реклама:

Станом на 11 березня 2010 року на Єдиному казначейському рахунку Держказначейства знаходились кошти в сумі 1,2 мільярд гривень.

Еквівалент ще 0,6 мільярда гривень знаходився в іноземній валюті на валютних рахунках Держказначейства.

Таким чином, загальна сума коштів, які були наявні, склала еквівалент лише 1,8 мільярди гривень.

В той же час, тільки кошти, отримані від продажу квот відповідно до положень Кіотського протоколу, мали складати еквівалент не менше 3,2 мільярдів гривень.

"В цих умовах чинний Кабінет міністрів зробив усе можливе для відновлення на рахунках уряду коштів, отриманих від продажу квот на викиди парникових газів", - зазнається в заяві.

Завдяки вжитим заходам, станом на 20 травня 2010 року еквівалент коштів у Державному казначействі України склав 5,2 мільярди гривень, що підтверджено висновком авторитетної аудиторської компанії BDО.

Тобто, порушення, допущені урядом під керівництвом прем'єра Юлії Тимошенко, "були усунуті, кошти, отримані в межах Кіотського протоколу, відновлені".

"Ці кошти зараз асигновані на виконання природоохоронних програм, що відповідають цілям, визначним Рамковою конвенцією ООН про зміну клімату та Кіотському протоколу", - повідомили в Кабміні.

Українська правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!