Парламент вніс зміни в митний тариф

Вівторок, 21 грудня 2010, 17:30

Верховна рада прийняла в цілому закон "Про внесення змін до закону України "Про Митний тариф України".

За ухвалення відповідного рішення проголосували 245 народних депутатів із 308 зареєстрованих у сесійній залі, повідомляє УНІАН.

Основною метою закону є приведення товарної номенклатури у відповідність із вимогами ГС-2007 на виконання міжнародних зобов'язань, взятих у рамках Міжнародної конвенції про Гармонізовану систему опису та кодування товарів, до якої приєдналася Україна.

Окрім того, законом передбачено адаптацію статистичної системи України до міжнародних методів, стандартів та класифікації; стандартизацію зовнішньоторговельної документації; усунення розбіжностей у версіях систем української класифікації товарів зовнішньоекономічної діяльності України та країн - торговельних партнерів.

Реклама:

Закон також передбачає прискорення та спрощення процедури митного оформлення товарів під час здійснення зовнішньоторговельних операцій; приведення ставок ввізного мита на продукцію і товари у відповідність із рівнем, визначеним Графіком тарифних зобов'язань України перед Світовою організацією торгівлі щодо товарів на 2011 рік у рамках Протоколу про вступ України до СОТ.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!