"Червоні" кажуть, що на пенсію будуть виносити

Вівторок, 21 грудня 2010, 11:19

Фракція Комуністичної партії у Верховній раді виступає проти підвищення пенсійного віку.

Про це на засіданні Ради сказав депутат, перший заступник голови комітету зі справам пенсіонерів, ветеранів і інвалідів Петро Цибенко КПУ, повідомляє агентство "Українські новини".

"Я ще раз акцентую увагу на тому, що фракція Компартії чітко стоїть на позиції незбільшення пенсійного віку", - сказав він.

КПУ вважає запропоновану Кабміном пенсійну реформу спрямованою на вирішення дефіциту Пенсійного фонду за рахунок громадян.

Реклама:

"Ми вважаємо таку пенсійну псевдореформу за рахунок трудового народу не тільки аморальною, але і злочинною, а всі ці розмови про те, що підвищення пенсійного віку автоматично гарантує захмарні пенсії в майбутньому - щонайменше сумнівні", - підкреслив депутат.

КПУ вважає альтернативою запропонованій пенсійній реформі збереження віку, що дає можливість виходити на пенсію та створення при цьому умов, які стимулюють людини виходити на пенсію в більше пізній термін.

Цибенко підкреслив неприпустимість рівняння пенсійного віку для чоловіків і жінок в Україні з пенсійним віком у країнах Європи.

"Підняти пенсійний вік - найпростіше, але далеко не найбільш людяний вихід, і, до речі, хочу сказати, що після прийняття от цих рішень на пенсію будуть уже не виходити, а на пенсію будуть виносити", - заявив він.

На думку КПУ, для підвищення пенсійного віку необхідно підвищити тривалість життя українців.

Кабінет Міністрів пропонує Верховній раді підвищити пенсійний вік для жінок з 55 до 60 років, щорічно збільшуючи його на 6 місяців, починаючи з 1 лютого 2011.

13 грудня прем'єр-міністр Микола Азаров доручив віце-прем'єру-міністрові - міністрові соціальної політики Сергію Тігіпко організувати громадське обговорення пенсійної реформи.

Заступник голови Ради Микола Томенко прогнозував масштабні акції протесту у разі наміру влади підвищити пенсійний вік.

Тігіпко вважає, що дуже важко буде домогтися надання Міжнародним валютним фондом кредиту Україні без підвищення пенсійного віку.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!