Азаров підбив підсумки фінансового року

Понеділок, 20 грудня 2010, 19:41

Прем'єр-міністр Микола Азаров доручив міністрові фінансів Федору Ярошенку разом із керівниками місцевої влади скласти графік прийняття бюджетів областей і великих міст.

"Ми розраховуємо, що цього тижня бюджет буде прийнято, отже, доручаю міністрові фінансів Ярошенку за участю керівників регіональної влади скласти графік прийняття бюджетів областей, великих міст. Наполягаю, що всі місцеві бюджети повинні бути збалансовані, як вимагає законодавство", - сказав Азаров на нараді, присвяченій завершенню фінансового року, у якій взяли участь члени уряду, керівники профільних парламентських комітетів, НБУ, податкової й митної служб.

Зі слів прем'єра, головним підсумком року є стабілізація фінансової ситуації, повідомляє агентство "Українські новини".

"Головний підсумок - це те, що уряду вдалося стабілізувати вкрай непросту фінансову ситуацію, яку ми одержали в спадщину. Фінанси держави було розбалансовано, не було закону про держбюджет, величезні борги", - заявив Азаров.

Реклама:

Також прем'єр зазначив, що погоджена політика уряду й НБУ дала змогу забезпечити стабільність національної валюти.

"Є впевненість, що фінансова стабільність і стабільність курсу гривні будуть надійною основою соціально-економічного розвитку країни на наступний рік", - сказав Азаров.

Він підкреслив, що на казначейському рахунку є достатній залишок коштів, що дасть можливість вчасно й у повному обсязі фінансувати витрати, гарантує виплату зарплат бюджетникам і пенсій як за грудень, так і за січень 2011 року.

"Достатній ресурс у казначействі дає змогу нам упевнено дивитися в наступний бюджетний рік і почати його організовано, з гарним запасом міцності", - наголосив Азаров.

Також прем'єр поставив завдання за час, що залишився до фактичного завершення бюджетного року, повністю профінансувати соціальні зобов'язання уряду, максимально погасити борги з оплати енергоносіїв, житлово-комунальних послуг, виконати завдання з відшкодування ПДВ, не допустити розпилення залишку коштів на казначейському рахунку.

14 грудня Верховна Рада прийняла в першому читанні державний бюджет на 2011 рік.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!