"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

З 31 грудня по 4 січня міжбанк буде відпочивати

Понеділок, 20 грудня 2010, 15:59

Система підтвердження угод на міжбанківському валютному ринку Національного банку не буде працювати в період з 31 грудня 2010 по 4 січня 2011 року включно.

Про це йдеться листі НБУ банкам у понеділок, повідомляє агентство "Інтерфакс-Україна".

"30 грудня повинні бути завершені всі трансакції з клієнтами", - йдеться у регламенті роботи банків у період завершення звітного року.

Згідно з листом, 1-3 січня 2011 року банки, при необхідності, можуть здійснювати готівкові валютно-обмінні операції в пунктах обміну і касові операції, але система електронних платежів - СЕП і система електронної пошти Нацбанку працювати не будуть.

Реклама:

"З 31 грудня 2010 року до 5 січня 2011 включно банки України використовують офіційний курс гривні до іноземних валют, встановлений НБУ 30 грудня 2010 року", - наголошується в листі.

За даними НБУ, 29 і 30 грудня СЕП працює в режимі продовженого банківського дня - на дві години.

Система електронної пошти Нацбанку в ці дні працює до завершення всіх робіт у СЕП.

У листі також відзначається, що 31 грудня банківський день у СЕП і операційний день депозитарію державних цінних паперів закінчується о 15-00.

4 січня 2011 року банки працюють без клієнтів і забезпечують комплекс робіт, пов'язаних з початком нового звітного року.

Міжбанківські перекази коштів через СЕП у цей день не здійснюються. Система електронної пошти Нацбанку в цей день працює до 19.00.

Відновлення роботи системи підтвердження угод на міжбанківському валютному ринку, СЕП і банківської системи в звичайному режимі заплановано на 5 січня 2011 року.

НБУ також доручив банкам забезпечити безперебійну роботу банкоматів у святкові та вихідні дні.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!