"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Митниця складає "чорний список" підприємств

Понеділок, 20 грудня 2010, 13:40

Митниця реалізує ідею поділу суб'єктів зовнішньоекономічної діяльності на неблагонадійних і інших.

Наказом Державної митної служби від 17 грудня № 1485 затверджено критерії та порядок формування реєстру підприємств, переміщення якими товарів і транспортних засобів мають ознаки ризикованості або сумнівності - "чорний список", повідомляє "Дело".

Основним критерієм для потрапляння в список є порушення митного законодавства раніше.

Попадання підприємства в цей список буде означати для митника, що операції з переміщення товару мають ознаки ризикованості і повинні бути перевірені особливо ретельно.

Реклама:

У той же час підприємства "білого списку", можуть розраховувати на прискорене проходження митного контролю.

Згідно з наказом, до товарів і транспортних засобів, що переміщуються через митний кордон України підприємствами, які не включені до реєстру - "білого списку", митний контроль здійснюється з застосуванням мінімально необхідного обсягу митних процедур.

В основі формування реєстру підприємств, переміщення якими товарів і транспортних засобів мають ознаки ризикованості або сумнівності покладено критерії, які свідчать про наявність негативних фактів попередньої діяльності підприємства при здійсненні ним зовнішньоекономічної діяльності.

Перш за все, враховуються ті порушення митного законодавства України, які тягнуть за собою значні негативні наслідки для держави.

Як зазначено в повідомленні Держмитслужби, ці заходи проводяться в рамках реформування митної служби, передбачених концепцією реформування діяльності митної служби України на 2011-2015 роки, з розповсюдження принципу селективності контролю на основі автоматизованого управління ризиками.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!