Альфа-Банк каже, що банкротство "Укртатнафти" затягують більше року

Понеділок, 20 грудня 2010, 13:07 -

Президент Альфа-Банк Олександр Луканов заявляє, що процедура банкротства "Укртатнафти" затягується.

Про це він повідомив в в інтерв'ю газеті "Коммерсант-Україна".

"Щодо "Укртатнафти" банк виграв суди в усіх інстанціях і відкрив виконавче виробництво. Проте банкрутство "Укртатнафти" з нез'ясовних або дуже зрозумілих причин не розглядається Полтавським господарським судом вже більше року", - сказав Луканов.

Луканов зазначив, що в банку до цих пір виникають проблеми завершення судових процесів з підприємствами сільськогосподарського бізнесу, де поручителем виступає глава правління "Укртатнафти" Павло Овчаренко.

Реклама:

Відповідно до звіту "Укртатнафти" в системі Держкомісії з цінних паперів та фондового ринку України, її кредиторська заборгованість у січні-вересні 2010 року зросла на 70,8%, на 2,872 млрд. гривень у порівнянні з аналогічним періодом 2009 року - до 6,928 млрд. гривень.

ЗАТ "Укртатнафта" створене відповідно до указів президентів України і Татарстану в 1994 році на базі Кременчуцького НПЗ, який вона і експлуатує.

У серпні 2010 року Кабінет міністрів звернувся до Господарського суду Києва з позовами, яким просить переглянути за нововиявленими обставинами рішення від 28 травня і 2 червня 2008 року, які визнають незаконною купівлю компаніями AmRuz Traiding AG 8,336% акцій і Seagroup International 9 , 96% акцій "Укртатнафти".

AmRuz Traiding і Seagroup International контролюються власниками російської "Татнафти".

Завод контролюється групою Приватбанку.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: