"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

ЄБРР купить 15% акцій Укрсиббанку

Понеділок, 20 грудня 2010, 11:40

Європейський банк реконструкції і розвитку (ЄБРР) має намір купити 15% акцій УкрСиббанку в ході додаткової емісії цінних паперів кредитно-фінансової установи.

Про це йдеться у повідомленні УкрСиббанку.

"ЄБРР надасть пакет фінансування на суму приблизно в 220 млн. доларів. Пакет фінансування ЄБРР включає в себе 10-річний субординований кредит у розмірі 140 млн. дол для банку, який є одним з найбільших приватних банків у країні, а також придбання 15% акцій УкрСиббанку на суму 82 млн. грн.", - говориться в прес-релізі.

Як уточнили в київському офісі ЄБРР, субкредит вже наданий банку, тоді як інвестиції в капітал будуть реалізовані в першому кварталі 2011 року.

Реклама:

Придбання акцій схвалене радою директорів ЄБРР і відбудеться у першому кварталі 2011 року після оформлення всіх необхідних юридичних документів та отримання дозволів регулюючих органів.

За інформацією прес-служби Укрсиб, ЄБРР вперше інвестує кошти в акції великого українського банку з великою клієнтською базою.

"Завдяки цьому збільшення капіталу і партнерству з ЄБРР УкрСиббанк продовжить консолідацію своєї лідируючої позиції на ринку. Наш банк зможе краще обслуговувати 1,9 мільйона своїх клієнтів і робити свій позитивний внесок в економіку України ", - зазначив голова наглядової ради банку Жан-Франсуа Варле.

Європейський банк реконструкції і розвитку є найбільшим фінансовим інвестором в Україну. Станом на 1 грудня 2010 року він взяв на себе зобов'язання щодо надання понад 5,7 млрд. євро в рамках 208 проектів.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!