Для спрощенців готують закон про їх статус

Понеділок, 20 грудня 2010, 11:17

Рада підприємців при Верховній раді має намір розробити закон про статус малого та середнього бізнесу в Україні.

Про це повідомляє прес-служба парламентського комітету з питань промислової і регуляторної політики та підприємництва, передає агентство "Інтерфакс-Україна".

"Враховуючи, що правоохоронні органи почали офіційно викликати для бесід підприємців, що виступали на Майдані проти Податкового кодексу, збирають особисті дані, заводять кримінальні справи на активістів, нам необхідно повідомляти про всі факти тиску на бізнес, інакше нас розчавлять поодинці", - заявил голова комітету Наталія Королевська.

Найважливішим завданням ради стане розробка закону про статус малого та середнього бізнесу в Україні, зазначено в повідомленні.

Реклама:

Передбачається, що в цьому документі будуть чітко закріплені і параметри бізнесу, і формування спрощеної системи оподаткування, і стимули для розвитку ініціатив щодо створення нової економічної політики.

Крім того, рада візьме на себе функції ініціативної групои з розробки рішень, необхідних для розвитку економіки і підвищення добробуту людей.

Як повідомлялося, Верховна рада відмовилася підтримати ініціативу парламентського комітету із створення тимчасової слідчої комісії (ТСК) з питань розслідування фактів порушення прав підприємців і незаконного переслідування суб'єктів економічної діяльності органами виконавчої влади.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!