Основним власником "ХХІ століття" буде вже не Парцхаладзе?

Понеділок, 20 грудня 2010, 09:50

Девелоперська компанія "ХХІ століття" запропонувала новий план реструктуризації своєї заборгованості.

Компанія залучила інвестора, готового внести 20 мільйонів в обмін на акції додаткової емісії, що дозволить йому сконцентрувати понад 60% компанії, пише "Комерсант-Україна".

Згідно з оголошенням на Лондонській біржі (LSE), компанія планує залучити 20 мільйонів, емітувавши понад 268,4 мільйона акцій на користь компанії Ovaro, опосередкованим бенефіціаром 75% акцій якої є екс-глава "Укрнафти" Олег Салмін, а ще 25% - дочірня структура Renaissance Group.

Власникам облігацій також запропоновано конвертувати боргові зобов'язання в акції.

Якщо схема буде схвалена, в списку найбільших власників "ХХІ століття" з'явиться екс-глава "Укрнафти" Олег Салмін, а Лев Парцхаладзе перестане бути її основним власником.

Також власникам євробондів і варантів на суму 175 млн. дол. пропонується конвертувати цінні папери в 136,77 мільйона акцій додаткової емісії.

Нагадаємо, минулого року "XXI століття" реструктуризував облігаційну позику на 175 млн. дол. Проте цього року він знову був змушений просити про реструктуризацію виплат.

У разі схвалення плану 60,1% акцій "ХХІ століття" будуть належати Ovaro, 30,84% - утримувачам євробондів і варантів, 9,06% - іншим акціонерам.

На сьогоднішній день в обігу знаходяться 40,42 мільйона акцій "ХХІ століття", з них 42,28% котируються на альтернативному майданчику LSE у вигляді глобальних депозитарних розписок (GDR).

Основними власниками акцій на 30 вересня 2009 року є голова ради директорів компанії Лев Парцхаладзе - 50,47% і Андрій Миргородський - 2,97%.

Директор з корпоративних фінансів і зв'язків з інвесторами "XXI століття" Тетяна Ярмолицька повідомила, що обговорення питання про реструктуризацію боргу з власниками євробондів і варантів заплановано на 10 січня 2011 року.

25 січня пройдуть збори нинішніх акціонерів, на якому їм запропонують схвалити збільшення статутного фонду та розміщення нових акцій.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: