У Держрезерві зникли тисячі тонн м'яса

Понеділок, 20 грудня 2010, 09:38

Масштабні махінації в Держрезерві за останні три роки призвели до збитку у розмірі понад 2 мільярди гривень.

Про це пише видання "Дело" з посиланням на розслідування контрольно-ревізійного управління (КРУ) діяльності Державного комітету з матеріального резерву в період з 2008 до 2010 року.

Фактами махінацій на суму понад 2 млрд. грн., що були виявлені ревізорами, зацікавилася Служба безпеки, яка зараз веде слідство.

Як зазначено в документі, найбільше держава втратила в результаті співпраці з компаніями "Гермес-трейд", "Бабусині рецепти", "Рондо ЛТД" та "Мега-трансінвест".

Так, в результаті скандальної закупівлі цукру у компанії "Гермес-трейд" у лютому цього року держава зазнала збитків у розмірі 243 млн. грн. Держрезерв закупив цукор у цієї компанії за піковими цінами - 22,15 тисячі тонн продукту були придбані за 11 тисяч грн. за тонну.

При цьому комітет здійснив передоплату за весь обсяг до березня, проте наприкінці серпня тільки 5 тисяч тонн цукру надійшло у державні сховища.

Із складів приватної фірми "Рондо ЛТД", де зберігалася частина м'ясних запасів держави, зникло 1,72 тисяч тонн яловичого м'яса. Недостача яловичого м'яса на фірмі "Бабусині рецепти", яка також виступає зберігачем державних матеріальних цінностей, склала 7 тисяч тонн.

Також, крім цього, зникло і 46 млн. банок м'ясних консервів. Загальний збиток від пропажі державних товарів на двох фірмах, згідно з даними тимчасової слідчої комісії Верховної Ради, перевищує 500 млн. грн.

Реалізація чиновниками Держрезерву 651,2 млн. куб м природного газу за заниженою ціною в червні 2008 року завдала збитків державі в розмірі майже 400 млн. грн.

Реклама:

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: