Адвокат Могилевича заперечує його вплив на газові відносини

Четвер, 2 грудня 2010, 11:41

Захист бізнесмена Сергія Шнайдера (він же Семен Могилевич) називає домислами публікації на сайті Wikileaks про його зв'язки із кримінальним світом і вплив у газовій сфері.

Із такою заявою виступив адвокат Шнайдера Олександр Погонщіков, повідомляє агентство "Интерфакс".

"Відносно мого клієнта порушена лише одна справа - пов'язана із "Арбат-престижем", і належить вона до категорії податкових злочинів, там немає ні газу, ні оргзлочинності", - сказав він.

Адвокат додав, що "винною людина може бути визнана тільки за вироком суду - це декларація прав людини".

Реклама:

"Все інше це вигадки, домисли і чутки", - наголосив він.

"Інформацію на сайті Wikileaks повинні оцінювати політологи і ті, кому це належить", - додав Погонщіков.

Як пише британська газета "Гардіан" із посиланням на опубліковані сайтом Wikileaks секретні документи держдепартаменту США, американські дипломати отримали інформацію, згідно з якою постачання газу з Росії в Європейський Союз і до України частково залежать від російської мафії.

Таку інформацію американським дипломатам надав співвласник RosUkrEnergo Дмитро Фірташ.

"У ході конфіденційної розмови з послом США в Києві Вільямом Тейлором він визнав, що в його газовому бізнесі" реальну силу "представляє саме Могилевич. За даними Wikileaks, Фірташ також заявив, що в Україні у 1990-і роки було неможливо займатися бізнесом без укладання угод з різними злочинними угрупованнями", - пише видання.

"Він визнав, що у нього є зв'язки з представником російського кримінального світу Семеном Могилевичем і підкреслив, що перед тим, як почати свій бізнес, йому потрібно було дістати схвалення у Могилевича", - цитує "Гардіан" звіт американського посла за підсумками зустрічі з українським підприємцем.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!