Фірташ визнав зв'язок із Могилевичем

Четвер, 2 грудня 2010, 10:58

Співвласник "РосУкрЕнерго" Дмитро Фірташ в 2008 році висловлював підтримку тоді діючому президенту Віктору Ющенку та зізнався у зв'язках з Семеном Могилевичем.

Про це йдеться в документах американського посольства в Україні від грудня 2008 року, оприлюднених Wikileaks в середу пізно ввечері.

"Мільярдер, можливо, одна з найвпливовіших особистостей в Україні, висловлював підтримку президенту Ющенко та жорстку зневагу до прем'єра Юлії Тимошенко", - ідеться в документі.

"Він зазначив, що перешкодив коаліції між БЮТ та Партією регіонів в останню хвилину та працює над тим, щоб створити коаліцію прихильників Ющенка з ПР", - сказано в документі.

Реклама:

"В довгому монолозі Фірташ описав розвиток його бізнесу від того, як він був торгівцем їжі до створення "РосУкрЕнерго", - ідеться в документі.

"Фірташ стверджував, що Тимошенко співпрацювала з Росією, щоб ліквідувати "РосУкрЕнерго", та навів приклади, які мали довести, що вона робила політичні поступки Москві, щоб отримати її підтримку", - йдеться в документі.

В документі також зазначається, що Фірташ "визнав існування зв'язків з російським кримінальним авторитетом Семеном Могилевичем".

За його словами, він потребував дозволу Могилевича на те, щоб "потрапити в бізнес"

"Він був непохитний у тому, що він не вчинив жодного злочину, коли будував його бізнес-імперію, та жалівся, що аутсайдери не розуміють, що в Україні після розпаду СРСР був період беззаконня.

В документі також зазначається, що Фірташ говорив, що він "дійсно переживає за Україну, та бачив, як російські бізнес-інтереси захоплювали українську економіку".

Після цієї доповіді в документі є коментарій співробітника посольства: "Свої аргументи Фірташ висловлював, виходячи з власних бізнес-інтересів. Він бачить Тимошенко як серйозну загрозу своєму бізнесу".

Українська правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: