"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Акціонери ділять український БТА Банк

Четвер, 2 грудня 2010, 09:37

Київський апеляційний господарський суд у суперечці між казахським БТА Банком і чотирма компаніями, близькими до опального казахського бізнесменоа Мухтара Аблязова, став на бік останніх.

Суд визнав за ними право на 39,99% акцій українського БТА Банку, пише газета "Дело".

"Визнати за ТОВ "Лейкленд Інвестментс" право власності на 1,99 млн. штук простих іменних акцій ВАТ "БТА Банк", які складають 9,9995% статутного капіталу", - ідеться в ухвалі суду.

Аналогічні рішення були винесені на користь інших трьох компаній, підконтрольних Аблязову: ТОВ "Дробо Трейд Інвестментс" визнали власником 9,996% акцій українського банку, ТОВ "Голдфйан Імпорт Інвестментс" - 9,999% і ТОВ "Імульс Капітал Інвестментс" - 9,996%.

Реклама:

Суперечка за майже 40% акцій українського БТА Банку триває уже понад півтора року, але це рішення суду зовсім не ставить крапку у справі, зазначає видання.

"Ми уже подали апеляцію у вищий господарський суд України і він буде вирішувати це питання", - говорить старший партнер юридичної фірми "Ілляшев і Партнери" Роман Марченко, який представляє інтереси казахського БТА Банку.

Завзятість, з яким сторони борються за цей пакет акцій, підігрівається ще й тим, що, по суті, його власник отримує повний контроль над українським БТА Банком.

"Разом з цим пакетом казахській стороні належить 49,99%, а Мухтар Аблязов контролює 50,01%. Але Національний банк України заборонив Аблязову користуватися правом голосу цих акцій", - пояснює Марченко.

Таким чином, голосуючими є 49,99% акцій, за більшу частину яких (39,99%) зараз і судяться казахський БТА Банк і компанії Аблязова.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: