"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Тепло для киян подорожчає в лютому

П'ятниця, 17 грудня 2010, 10:51

Тарифи на теплову енергію в столиці будуть підвищені не раніше лютого.

Про це заявив вчора заступник голови Київської міської держадміністрації Олександр Мазурчак, пиша видання "Комерсант-Україна".

"Перед підвищенням тарифів ми зобов'язані проінформувати киян, а отже, підвищити їх зможемо не раніше лютого. Основну тягар компенсації взяла на себе держава", - зазначив Мазурчак.

Також він повідомив, що в останні роки якість постачання тепла в столиці постійно знижується у зв'язку зі зношеністю центральних і абонентських тепломереж, з яких більше половини вимагають заміни, а більше 90% прокладені з використанням застарілих на сьогодні технологій, що і призводить до частих аварій.

Реклама:

У зв'язку з цим КМДА планує в 2011 році замінити у столиці 120 км найбільш зношених труб, провести модернізацію шести котелень, а також вкласти близько 280 млн. гривень на енергозберігаючі технології.

Нагадаємо, Національна комісія регулювання електроенергетики з 1 січня 2011 року підвищила тарифи компанії "Київенерго" на теплову енергію для потреб населення на 35%, або на 43,91-44,4 гривні / Гкал до 169,38-171,25 гривні / Гкал без ПДВ.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!