Київ не готовий віддати 8,5 мільярда

Четвер, 16 грудня 2010, 19:58

Секретар Київської міської ради Олесь Довгий сподівається, що Верховна рада перегляне нормативи вилучень з міського бюджету столиці до держбюджету в 2011 році.

На сесії Київради у четвер Довгий нагадав, що в 2010 році вилучення з міського бюджету Києва до держбюджету передбачені на рівні 6 млрд. гривень, передає "Інтерфакс".

За його словами, в такій ситуації "Київ не може не тільки розвиватися - він не може навіть дихати, виконувати елементарні функції, навіть зарплату виплачувати".

"А тут коштує 8,5 млрд. - сума вилучень з міського бюджету Києва в проекті держбюджету на 2011 рік. Це жах, і я думаю, що цей момент буде обов'язково відкоректований", - підкреслив секретар Київради.

Реклама:

Він повідомив, що голова Київської міськадміністрації Олександр Попов активно відстоює позицію міста в Кабінеті міністрів України.

"У мене була розмова з багатьма депутатами Верховної ради, на бюджетній комісії була дискусія - у всіх депутатів Верховної ради це викликало велике обурення", - заявив Довгий.

"У мене є велика надія, що у Верховній раді між першим і другим читанням цей підхід до міста Києва буде змінено докорінно. Інакше, я в принципі, не бачу можливості не те, що розвитку - просто навіть немає слів, яким чином характеризувати таке відношення ", - підкреслив він.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!