Путін агітує Україну за Митний союз

Четвер, 16 грудня 2010, 14:42

Приєднання України до Митного союзу або Єдиного економічного простору підніме низку галузей країни на більш конкурентоспроможний рівень.

Таке переконання висловив прем'єр-міністр Росії Володимир Путін під час телевізійної прямої лінії у четвер, повідомляє агентство "ЛІГАБізнесІнформ".

"Якщо в тій чи іншій формі економічну вигоду наші українські колеги бачать у приєднанні до цих процесів, якщо в тій чи іншій формі відбудеться приєднання України до цих процесів, то, звичайно, це буде потужним, важливим поштовхом до збереження цілих галузей економіки в Україні і допоможе підняти їх на більш конкурентоспроможний рівень", - сказав Путін.

"Звичайно, це суверенний вибір українського народу і українського уряду", - додав він.

Реклама:

За словами російського прем'єра, Митний союз і створення єдиного економічного простору являють собою високий ступінь інтеграції у сфері економіки.

Як повідомлялося, раніше президент Віктор Янукович заявив, що не виключає можливості вступу України до Митного союзу Росії, Білорусі та Казахстану.

Договір про Митний кодекс Митного союзу був підписаний в Мінську 27 листопада 2009 року.

Підписання договору було обумовлене необхідністю формування правової бази Митного союзу в рамках ЄврАзЕС з урахуванням поглиблення інтеграції між РФ, Білоруссю і Казахстаном.

Формально Митний союз Росії, Білорусі та Казахстану почав діяти з 1 січня 2010 року.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!