"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Vanco Prykerchenska порахувала збитки через український уряд

Четвер, 16 грудня 2010, 11:32

Компанія Vanco Prykerchenska Ltd оцінює свої збитки від одностороннього розірвання Україною угоди про розділ продукції у Прикерченскій ділянці шельфу Чорного моря більш ніж у 100 млн. доларів.

Про це повідомляє агентство "Українські новини" із посиланням на тендерну документацію Міністерства юстиції.

"Відповідно до запиту про арбітраж, компанія Vanco Prykerchenska Ltd попередньо оцінила свої збитки у зв'язку з одностороннім розірванням угоди в суму понад 100 млн. доларів", - сказано в документі.

Україну в арбітражному розгляді з Vanco представляє британська юридична фірма Freshfields Bruckhaus Deringer LLP.

Реклама:

Як сказано в документації, ця компанія для юридичного супроводу справи в 2010 році запросила суму витрат у розмірі 2 933 760,5 доларів.

Кошторисом витрат за відповідною бюджетною програмою на 2010 рік, затвердженою 8 червня Мін'юстом, на юридичний супровід справи виділено кошти в розмірі 5,325 млн. гривень.

29 червня 2010 року Мін'юстом укладено з Freshfields Bruckhaus Deringer договір про надання юридичних послуг на загальну суму 0,652 млн. доларів.

Відповідно до умов договору, у разі зміни обставин, пов'язаних із розвитком подій у справі, що обумовлюють необхідність збільшення загальної вартості договору, виконавець виставляє рахунок на залишок коштів за договором і звертається до Мін'юсту із проханням збільшити вартість угоди.

Станом на вересень 2010 року кошти, передбачені договором про надання юридичних послуг, вичерпано.

У зв'язку із цим міністерство вирішило провести тендер (із процедурою закупівлі в одного учасника) і укласти ще один договір з Freshfields Bruckhaus Deringer на суму 1,855 млн. гривень.

Як повідомлялося, Кабінет міністрів і Vanco Prykerchenska домовилися про продовження припинення арбітражного процесу в Арбітражному інституті Торговельної палати Стокгольма до квітня 2011 року з метою підписання мирової угоди.

За словами міністра екології і природних ресурсів Миколи Злочевського, Україна намагається уникнути компенсацій будь-яких збитків у мировій угоді.

УРП між Кабміном і компанією Vanco International (Бермудські острови) було підписане 19 жовтня 2007 року.

Vanco International передала усі права й зобов'язання за УРП Vanco Prykerchenska.

Це стало основною причиною розірвання з боку Кабміну угоди й початку міжнародного розгляду, позивачем у якому виступила Vanco Prykerchenska.

Vanco International є 100% дочірньою компанією Vanco Energy Company (США).

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: