Україна запропонувала ЄС спростити кордони

Середа, 15 грудня 2010, 20:54

Україна пропонує Європейському Союзу ввести спільний прикордонний контроль для полегшення доступу вболівальників на матчі Євро-2012.

Про це міністр закордонних справ Костянтин Грищенко заявив в інтерв`ю інтернет-виданню EurActiv, повідомляє УНІАН.

Міністр сказав, що зробив цю пропозицію під час міністерського засідання в рамках ініціативи ЄС "Східне партнерство" 13 грудня в Брюсселі.

"Одна з наших пропозицій була використовувати саміт "Східного партнерства", як відправну точку для введення спільного прикордонного контролю між Україною і країнами - членами ЄС на наших західних кордонах до 2012 року", - сказав міністр.

Реклама:

Він зазначив, що Україна хотіла б спростити перетин кордону і одночасно продемонструвати, що спільний контроль може бути ефективним.

"Продемонструвати, що спільний контроль може бути і ефективними воротами, в яких зупинятимуться люди з кримінальною поведінкою, потенційні мігранти або терористичні ризики, і, водночас, економити більше часу і робити це (перетин кордону) більш комфортним", - сказав Грищенко.

При цьому, за його словами, введення такого спільного контролю дасть можливість людям реально оцінити і зрозуміти, що дає їм "Східне партнерство".

Як відомо, 13 грудня міністри закордонних справ країн - членів ЄС і країн - учасниць "Східного партнерства" обговорили перспективи подальшого розвитку цієї ініціативи ЄС.

Другий саміт "Східного партнерства" має відбутися у травні 2011 року в Будапешті.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!