Фірташ продасть газ дочці "Газпрому"

Середа, 15 грудня 2010, 19:57

Компанія RosUkrEnergo має намір продати компанії "Газпром експорт" 12,1 млрд. куб. м природного газу, який поверне НАК "Нафтогаз Україна", за 338-358 доларів тис. куб. м.

Про це повідомив журналістам співвласник RUE Дмитро Фірташ.

"Ціна? Жодного секрету немає. Ціна була 358 доларів, тому що це середня ціна сьогодні в Європі максимальна. Вона за формулою, і ми не знаємо, вона може бути 338-340, тобто це вища ціна, ми вважаємо", - сказав він.

Раніше Фірташ повідомляв, що RUE повернув НАКу 1,7 млрд доларів, а також українській компанії 450 млн. доларів за транспортування і зберігання газу в підземних сховищах.

В кінці листопада "Нафтогаз", російський "Газпром" і RosUkrEnergo домовилися про врегулювання суперечки щодо повернення українським холдингом 12,1 млрд. куб. м газу RUE.

Згідно з підписаними документами, для виконання рішення Стокгольмського арбітражу "Нафтогаз" має провести повернення цього обсягу газу RosUkrEnergo.

НАК планує зробити це поетапно. У свою чергу RUE мала погасити заборгованість перед "Нафтогазом" на суму 1,7 млрд. доларів і перед "Газпромом" на суму 810 млн. доларів.

Реклама:

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!